Vlakem do Popic. Trasa Popice - Pálava - Mikulov (asi 15 km). Návrat z Mikulova autobusem.

Autobusem do Sloupu. Trasa Macocha - Punkevní údolí - Arnoštov (asi 20 km). Návrat z Blanska autobusem.

Vlakem do Doubravice nad Svitavou. Trasa Doubravice - Doubravský hrad - Kuničky - Rájec-Jestřebí (asi 10 km). Návrat z Rájce vlakem.

Vlakem do Ivančic. Trasa kolem viaduktu do Moravských Bránic (asi 10 km), dál do Dolních Kounic. Návrat autobusem do Brna.

Vlakem do Adamova. Trasa Josefovským údolím na Býčí skálu, přes Babice zpět do Adamova (asi 15 km). Návrat z Adamova vlakem.

22.8. Údolím ŘíčkyAutobusem do Ochozu u Brna. Trasa údolím Říčky (asi 10 km), jeskyně Pekárna, koupání v Mariánském údolí. Návrat do Brna autobusem MHD.

12.9. Vranov nad DyjíVlakem přes Znojmo do Šumné. Trasa Šumná - Vranov nad Dyjí. Prohlídka hráze Vranovské přehrady a zámku. Vlakem ze Šumné zpět do Brna.

Vlakem do Kyjova. Trasa Kyjov - Celožnice - Zavadilka - Velká Ostrá - Bohuslavice (asi 20 km). Vlakem zpět do Brna.

17.10. Údolím řeky OslavyAutobusem do Senorad. Trasa Senoradský mlýn - údolí Oslavy - zřícenina hradu Lamberk - Náměšť nad Oslavou (asi 20 km). Vlakem z Náměště zpět do Brna.

14.11. Nový hrad, Vranov u BrnaVlakem do Blanska. Trasa Blansko - Čertův hrádek - Nový hrad - Vranov u Brna (asi 12 km). Ve Vranově návštěva poutního kostela a krypty Lichtenštejnů. Návrat autobusem MHD do Brna.

Společná akce příznivců Pěšky atd. a STUD-lgb.

Vlakem do Rajhradu. Návštěva výstavy k výročí 950 let od příchodu Benediktinů k nám a 50 let komunistické devastace kláštera v Rajhradě u Brna. Návrat vlakem do Brna.